ביטוח דירה כולל 2 סוגי ביטוחים נפוצים שיש לחדשם אחת לשנה: ביטוח מבנה וביטוח תכולה. ניתן לרכוש כל כיסוי בנפרד או לרכוש את 2 הביטוחים יחד המכסים את רוב מקרי הנזק האפשריים לדירה.
בקיצור ולעניין:
- ביטוח דירה חשוב כדי להגן על אחד הנכסים הגדולים ביותר
- שוכרים דירה? ברוב המקרים אתם צריכים לבטח את הדירה ששכרתם
- ביטוח מבנה לדירה לצד ביטוח תכולת דירה מספקים הגנה טובה ביחד
- בצעו השוואה בין חברות הביטוח במגוון פרמטרים, לא רק המחיר קובע
ביטוח מבנה לדירה
ביטוח מבנה לדירה מכסה נזק אפשרי למבנה הדירה, המעטפת של הבית המחוברת למבנה, לדוגמא: קירות, צנרת, מרפסות וגג.
ביטוח מבנה לדירה נפוץ יותר משום שהוא נדרש במקרה של לקיחת משכנתא ע"י הבנק.
ביטוח תכולה לדירה
ביטוח תכולה לדירה נועד לכיסוי הפריטים הנמצאים בדירה עצמה, לדוגמא: פרטי לבוש, מכשירי חשמל ואלקטרוניקה, תכשיטים, צעצועים ועוד.
בישראל, רק כמחצית מהדירות בעלות כיסוי של תכולת הדירה, מה שמסכן את מחצית האוכלוסייה ממקרים של פריצה, גניבה ונזקים נוספים שיכולים לקרות לתכולה הרבה אותם אספו בכסף ועמל רב לאורך השנים.
בעת רכישת ביטוח תכולה, מתבצעת הערכה של שווי התכולה בדירה על פי ממוצעים סטנדרטים המבוססים על אזור מגורים, סטנדרט בניה, כמות הנפשות בדירה ועוד.
ניתן להזמין סוקר המגיע לדירה ובוחן את שוויה ותכולתה ומעביר לאחר זמן קצר הערכת שווי ורשימת פריטים לחברת הביטוח וללקוח, וכך לוודא שהביטוח מכסה את הצרכים המדויקים של בעל הדירה המבוטחת.
חשוב לעדכן את חברת הביטוח או סוכן הביטוח המטפל בביטוח הדירה ברכישות משמעותיות המתווספות או משנות את הרכב התכולה בדירה.
מי אחראי על רכישת ביטוח לדירה שכורה?
בעת חתימה על הסכם שכירות, פעמים רבות ההסכם מחייב את שוכר הדירה לדאוג לתקינות ושלמות הדירה.
לעיתים החלוקה היא אחרת ומטילה את האחריות על רכישת ביטוח מבנה על המשכיר ומחייב את השוכר לרכוש ביטוח תכולה וצד ג'.
חשוב לשים לב לאחריות כפי שהיא מתוארת ונחתמת בחוזה השכירות ולרכוש את הביטוח הנדרש כדי לא לעמוד במצב שבו גם תתבצע הפרת חוזה וגם הנזק יצטרך להיות משולם מכיסו הפרטי של השוכר.
במידה ואין אזכור לנושא הביטוח והאחריות בהסכם, השוכר צריך לדעת שהאחריות על הדירה היא שלו כשוכר ולכן כדאי שירכוש כיסויי ביטוחי לדירה.
לא כל ביטוחי הדירות זהות
כמו בכל רכישה של ביטוח, חשוב להבין מה הכיסוי המכוסה בפוליסה שאתם עומדים לרכוש.
לכל חברה פוליסה מעט שונה המכסה נושאים שונים ובעלת תנאים אחרים.
קיימים כיסויים שאינם כלולים בחבילות הבסיס בחלק מהחברות, כמו לדוגמא: ביטוח תכשיטים כנגד כל הסיכונים, ביטוח סיכוני טרור, ביטוח כנגד סיכוני סייבר, חבות מעבידים ועוד.
איך רוכשים ביטוח דירה?
כל חברות הביטוח מספקות כיסוי עבור הדירה, לדוגמא: איילון ביטוח, הפניקס, מנורה מבטחים, מגדל, כלל, הכשרה, הראל, ליברה, וישור, ביטוח ישיר, 9 ביטוח, AIG ועוד.
חלק מהחברות מאפשרות רכישה של הביטוח אונליין באמצעות פלטפורמות דיגיטליות המאפשרות ללקוח להגדיר בעצמו את הפרמטרים של הביטוח המבוקש, לקבל הצעת מחיר מיידית אונליין ולרכוש תוך דקות פוליסה.
כמו בסוגי ביטוח אחרים, ניתן כמובן לרכוש ביטוח דירה גם באמצעות סוכני ביטוח שיכולים לייעץ מקצועית, לקבל ולהשוות בין הצעות של חברות ביטוח שונות וכמובן לסייע במתן שירות לאורך השנה.
רוצה להתייעץ עם מומחה לגבי ביטוח הדירה? צוות MoneyTips משתף פעולה עם מיטב המומחים, השאר פרטים ואולי תוכל לחסוך כסף בביטוח הדירה שלך.
התכנים באתר לא מהווים תחליף לייעוץ\שיווק פנסיוני\השקעות\כללי המותאם לצרכיו של כל אדם והם מהווים מידע כללי בלבד. מומלץ להיוועץ עם אנשי מקצוע בעלי רישיון או התמחות מתאימה לפני קבלת החלטה במוצרים פיננסים. האתר מהווה מקור מידע כללי בלבד.