חיסכון למשפחה הינו פעולה חשובה היום כדי לדאוג לעתיד בטוח יותר, נכון לשנת 2019, כמעט חצי ממשקי הבית בישראל חיים במינוס בבנק ו – 333 מיליארד ש"ח שוכבים בחשבונות העו"ש. רוצה לצאת מהסטטיסטיקה להתחיל לחסוך עבור המשפחה שלך? 5 שלבים לעשות את זה.
המפתח לחיסכון בהוצאות המשפחה ולחיסכון כסף בכלל, הוא ניהול התזרים המשפחתי. על מנת להגיע למצב של צמיחה כלכלית של משפחתך, יש לקבוע מסגרת תקציב ברורה ויעדים ברורים לטווח הקצר ולטווח הארוך. בסופו של דבר, ניהול תזרים יאפשר לך לייעל את המשפחה כיחידה כלכלית. אז איך עושים את זה?
בקיצור ולעניין:
- אוספים נתונים.
- בונים תכנית מעקב ניהול תזרים.
- קובעים יעדי חיסכון מוגדרים.
- מקצים סכום קבוע להשקעה מניבה.
- מתחילים לחסוך כמה שיותר מוקדם ונהנים מריבית דריבית.
הצעד הראשון לחיסכון למשפחה הוא איסוף נתונים
כל מי שעשה אי פעם דיאטה יודע שאם פשוט מפסיקים לאכול, או שמתחילים לאכול פחות, בלי תכנון, בלי קביעת יעדים ובלי התאמת הדיאטה לאדם באופן אישי, העסק פשוט לא יצליח. חיסכון בהוצאות זה דבר חשוב, אבל לפני שעושים את זה, חשוב לא פחות לבנות את התקציב המשפחתי על בסיס כל הנתונים הכספיים של המשפחה.
זה הזמן לאסוף את כל הוראות הקבע, את דפי הבנק, את תלושי המשכורת, את הפקדונות, את ההלוואות, את נתוני האשראי וכל נתון פיננסי אחר שברשותך. כדי לאתר את החסכונות, את פוליסות הביטוח ואת חשבונות הבנק שלך, אפשר להיעזר באתר הר הכסף, של משרד האוצר. ברגע שיהיו לך את הנתונים מול העיניים, אפשר להמשיך.
לבנות תכנית מעקב לניהול התזרים המשפחתי
ישנן פלטפורמות אשר מאפשרות להזין את הנתונים לתוך מערכת שמבצעת בקרה שוטפת. כמובן שאפשר גם להשתמש בקובץ Excel פשוט, בו ניתן להזין את כל ההוצאות הקבועות של המשפחה, כמו ארנונה, משכנתא, שכר דירה וכולי, לצד ההוצאות המשתנות כמו בילויים, קניות והוצאות לא צפויות שצצות תוך כדי תנועה, ולהזין את ההכנסות. בכל פעולה (הוצאה או הכנסה), יש להזין את פרטי הפעולה בקובץ. כך ניתן לדעת אילו סכומים נכנסים ואילו סכומים צפויים לצאת מחשבון הבנק בכל רגע.
לקבוע יעדי חיסכון למשפחה מוגדרים מראש
עכשיו, אחרי שהנחת את התשתית לחיסכון, זה הזמן לקבוע יעדים לטווח הקצר ולטווח הארוך. מה גודל ההכנסות החודשיות? אילו הכנסות צפויות להיכנס בזמן הקרוב? (משכורת 13, העלאת שכר, בונוסים), מה גודל ההוצאות השוטפות נכון להיום ואילו הוצאות צפויות להיפסק? (תשלום לגני ילדים, החזר הלוואה).
על פי ניתוח ההוצאות וההכנסות הנוכחיות אל מול ההוצאות וההכנסות העתידיות, ניתן לקבוע יעדי חיסכון ריאליים לטווח הקרוב והרחוק. המטרה היא כמובן להוציא פחות ממה שמכניסים, אבל חשוב לעשות את זה בצורה נכונה ולא ליצור תסכולים ומשברים בתוך המשפחה עקב השינוי.
להקצות חלק מהכסף לאפיקי השקעה מניבים
על פי נתוני בנק ישראל, נכון לשנת – 2019, 333 מיליארד שקלים שוכבים בחשבונות העו"ש של ישראלים. במצב כזה, הכסף שהצלחת לחסוך עבור המשפחה שלך, לא עובד בשבילך. הצלחת להשתלט על התזרים המשפחתי ולעמוד ביעדים? מעולה, עכשיו זה הזמן לתת לכסף שחסכת להתחיל לעבוד בשבילך.
הקצאת סכום קבוע לתכנית חיסכון מדי חודש, תעמיד לרשות המשפחה שלך רשת ביטחון, ותסייע לך להשיג את המטרות ואת היעדים לטווח הארוך (כמו השכלה לילדים, שמירה על אותו אורח חיים לאחר הפרישה ועוד).
להתחיל לחסוך למשפחה מוקדם וליהנות מאפקט הריבית דריבית
"ריבית דריבית היא הפלא השמיני בתבל. מי שמבין זאת, מרוויח. מי שלא – משלם." (אלברט איינשטיין).
מה הוא הפלא השמיני הזה בעצם? פשוט – תשואה על תשואה, כלומר, ריבית דריבית. חיסכון ארוך טווח יכול לגרום לכסף של המשפחה שלך לעשות עוד כסף. הפקדה של 350 שקלים בתוכנית חיסכון מדי חודש, מצטברת ל – 54,600 שקלים אחרי עשר שנות חיסכון. עם אפקט הריבית דריבית, אותה הפקדה יכולה לגדול בכ – 30% ולהצטבר ל – 71 אלף ש"ח, עם תשואה של 4% לשנה. 4% לשנה.
רוצה שמומחים מקצועיים יסייעו לך לקבל החלטה שקולה בבחירת תוכנית חיסכון למשפחה? השאר פרטים ונציגים מחברות מובילות שבחרנו עבורך יחזרו אליך בקרוב, ללא שום התחייבות.
התכנים באתר לא מהווים תחליף לייעוץ\שיווק פנסיוני\השקעות\כללי המותאם לצרכיו של כל אדם והם מהווים מידע כללי בלבד. מומלץ להיוועץ עם אנשי מקצוע בעלי רישיון או התמחות מתאימה לפני קבלת החלטה במוצרים פיננסים. האתר מהווה מקור מידע כללי בלבד.